google-site-verification=BGrTPBzbARRMNjiFX9At7oxZ61nQLT4rxAeSKmFILYg Ivartalanítás blog
top of page

Miért válasszuk a laparoszkópos ivartalanítást?

Minimális beavatkozás = gyors műtét = kisebb (altatószer) terhelés = könnyebb/azonnali ébredés = fájdalom- és kockázat minimalizáló eljárás


A laparoszkópos műtét

SOKKAL GYORSABB

mint a hagyományos hasfelvágós elavult elődje.

Ennek köszönhetően a kisállatok szervezetét szinte alig terhelik az altatószerek.

Mivel kevés altatószert kell feldolgozniuk/lebontaniuk a műtét során ill. után, ezért könnyebb és vidámabb az ébredésük.

SOKKAL BIZTONSÁGOSABB,

mint a hagyományos hasfelvágós műtét.

  • főként a rövid altatás miatt az altatási kockázat töredéke a hagyományos műtétének

  • nem nyúlunk kézzel az állatba, így fertőzés veszély sincs

  • a hasüregbe vezetett speciális eszközök szuper modern új technológiát tartalmaznak. Ezek - szemben a hagyományos műtétek néha lelazuló lekötéseivel - százszázalékos biztonsággal megelőzik a műtét utáni vérzés esélyét.

(A saját - mostanáig - kb. 6000 műtét után egyetlen egyszer sem volt postoperatív vérzés, míg ügyeleti részlegünk rendszeresen fogad lelazult lekötések miatt kialakult belső vérzéssel küzdő kutyákat és macskákat)

SOKKAL KEVESEBB FÁJDALOMMAL JÁR

Számos kutatás vizsgálta és hasonlította össze a laparoszkópos műtéteket a hagyományos hasfelvágós műtétekkel a fájdalom keletkezés és műtét utáni fennállás tekintetében. Bizonyított, hogy a laparoszkópia közben nem kimutatható fájdalom keletkezése a bevatkozás során.

A hasfelvágás ezzel szemben jelentős trauma az állatoknak és csillapítandó fájdalmat hoz magával.

KÉNYELMES ÉS BIZTONSÁGOS

A laparoszkópos 5-10 mm-es seb a legapróbb fonallal megvarrható. Ha leheletnyi a fonal, akkor az tényleg csak addig van jelen, amíg be nem forr a mini seb.

Az 1 cm feletti sebeknél már meg van az esélye annak, hogy a seb sérülése esetén ill. annak megnyílásakor akár bélkacsok jussanak át rajta, hasi katasztrófát okozva.

Az 1 cm alatti seb teljesen biztonságos.

Olyannyira, hogy ha minden varrat (hasfali, bőr alatti kötőszöveti illetve a bőrben futó is) elszakadna, a laparoszkópos seb még úgy is zárt marad, köszönhetően a minimális méretének.


Sok hasfelvágós sebész ügyesen tud kis seben dolgozni, amely néhány centiméternél nem nagyobb, azonban ezek a kis méretű sebek sem tudják azt a biztonsági faktort elérni amit egy laparoszkópos seb nyújt számunkra.




766 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page