google-site-verification=BGrTPBzbARRMNjiFX9At7oxZ61nQLT4rxAeSKmFILYg Mire figyeljünk laparoszkópos műtét után?
Keresés

Mire figyeljünk laparoszkópos műtét után?

Frissítve: aug 1

Hogyan óvjuk a műtéti sebet? Mikor mehet sétálni? Mikor egyen?


A laparoszkópos ivartalanítás során két apró seben keresztül végezzük a műtétet. A bőrön szikével ejtjük az első bemetszést, ez kis méretű, rövid hosszanti vágás lesz. A bőr alatti sebre pedig úgy gondolhatunk, mint a hasfalon ejtett pici, kör alakú lyukra.

Mindkettőt összevarrjuk, majd sebvédővel látjuk el.

Ezek a sebek gyorsan gyógyulnak, nem olyan fájdalmasak, mint egy több centis hosszanti vágás a hasfalon.


Nagyon fontos, hogy a műtét után száraz, tiszta helyen töltse idejét kedvence. Legalább egy hétig vigyázzunk a pici sebekre!


Bár az elfertőződés esélye igen minimális, kis odafigyeléssel teljesen elkerülhető, hogy begyulladjon a műtét helye.

Ha az állat vizes lesz, töröljük szárazra. Ha nagyon összekoszolja magát, nedves ruhával törölgessük meg, majd szárítsuk meg mielőbb.


Gallér és kutyaruha viselését nem tartjuk szükségesnek laparoszkópos ivartalanítás után. Az első 2 nap alatt figyeljük meg hogyan viselkedik állatunk. Ha a sebét nem nyalogatja túlzottan és a sebvédő filmréteg szinte érintetlen, akkor védi a sebeket -nincsen okunk aggodalomra.

Ha azt látjuk, foltokban kopik a sebvédő akkor gyanakodhatunk: elbújva vagy éjszaka alapos seb tisztogatást végzett kedvencünk. Ilyenkor érdemes egy fotót készíteni a seb állapotáról és konzultálni a műtétet végző orvossal. Ha mégis szükség van további védelemre, a kutyaruhát javasoljuk.


A műtét napját a legtöbb páciensünk magától pihenéssel tölti. A következő naptól azonban ismét játékos, jókedvű. Bátran vigyük el egészségügyi sétára. Nyugodtan játszhat, futhat, ugrálhat - ami neki jólesik, azt engedjük meg neki.


A műtét után közvetlenül nem szerencsés etetni, itatni őket. Várjuk meg, míg tökéletesen magukhoz térnek, kialusszák a műtét fáradalmát. Általános tanácsunk, hogy műtét után először az ébredést követő 2 óra múlva adjunk kevés vizet, a szokásos étel adagjának 1/3 részét. Lassan és óvatosan vezessük vissza táplálkozást.0 megtekintés
Kérdése van? Írjon nekünk!

ELÉRHETŐSÉGÜNK

Telefonszámunk

06 30 843 2434

Email

Műtéti időpontok

Telefonos egyeztetés alapján

Műtéti helyszín

Szentendre

Facebook oldalunk:

  • Facebook

©2020 created by Túri Blanka